zaterdag 24 september 2011

Marianne Vos

Vandaag raakte Marianne Vos, de beste sportvrouw van de 21e eeuw tot nu toe, ingesloten in de sprint. Voor ieder ander betekent dit volkomen kansloos voor een medaille, maar Vos had een bizarre lijn door te trekken. Na de wereldtitel voor een 19-jarige Vos in Salzburg was het tot vandaag vier keer tweede. Na vandaag vijf keer de eerste van de verliezers. Hierdoor bleef haar karige totaal voor 2011 voorlopig op twee wereldtitels en drie Nederlandse titels hangen. Ja, en een Giro d'Italia (plus vijf etappes en alle truien), de Ronde van Nederland (plus drie etappes) en een stuk of drie grote klassiekers. 


Foto: Belga


Wéér tweede op de enige wedstrijd die live wordt uitgezonden in Nederland. Dat krijg je niet voor elkaar als je niet on-ge-lo-fe-lijk goed bent. Maar het zal je maar overkomen! Wéér niet die regenboogtrui! Het zal ieder weldenkend mens breken, maar Vos reageerde als volgt toen iemand van de NOS een microfoon onder haar neus duwde.



"Wat moet er dan gebeuren om jou weer eens een keer wereldkampioen te maken?"
"Een WK in Nederland, denk ik. En laat dat nou volgend jaar zijn."

Ik heb net even het Ster woordenboek Nederlands uit de kast gepakt. Pagina 201, linkerkolom, halverwege: 

kam.pi.oen m,v -en 1 (sp) persoon die of team dat het van alle mededingers heeft gewonnen; 2 voorvechter
Ik weet dat in woordenboeken geen mensen staan, maar ik ben een voorstander voor een derde betekenis van die woord. Volgend jaar staat ze gewoon met een witte trui met strepen op een podium net buiten Valkenburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten