vrijdag 30 september 2011

Democratie, wat is dat?

De kogel is door de orthodoxe kerk: Dmitri Medvedev zal geen kandidaat zijn in de aanstaande presidentsverkiezingen in Rusland. Niet omdat het tijd is voor nieuw bloed, maar omdat binnen zijn partij Verenigd Rusland ene V. Poetin populairder wordt geacht. Medvedev zal bij een overwinning van Poetin wel als premier aantreden.


De Vader des Vaderlands van Jemen, president Ali Abdullah Saleh, stelt extra eisen voor hij instemt met zijn aftreden. Vuile verraders die de kant van de opstand hebben gekozen dienen onder geen beding toegelaten te worden tot de democratische verkiezingen die Saleh zal uitschrijven. Deze elementen zijn verantwoordelijk voor de onrust en het geweld in het land.


In Bahrein hebben een groep van artsen en verplegers jarenlange gevangenisstraffen opgelegd gekregen omdat ze gewonden bij een opstand hielpen. Een paar weken geleden gaf minister Hans Hillen (CDA) aan dat de missie naar Kunduz eigenlijk een militaire missie is om dat vervolgens op leugenachtige wijze achteraf weer te betreuren


Bij een protest rond Wall Street hakt de politie lustig in op aanwezigen. In Nederland legt minister Donner een uitspraak van de Hoge Raad naast zich neer. Er wordt snel een wet door gefrommeld terwijl de Eerste en Tweede Kamer de uitspraak nog moeten duiden en onze verplichte identiteitskaart is toch niet meer gratis.


September was de maand waarin "we" de aanslagen van 2001 voor de tiende maal zagen verjaren. Het is ondertussen wereldwijd stukken beter gesteld met democratie...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten